söndag 23 januari 2011

Låt dig beröras - gör motstånd!

Nu har jag läst (så gott jag nu kan på franska) Stephane Hessel´s "Indignez-vous" - en text som på den mest passionerade franska drar paralleller med andra världskrigets motståndsmän/-kvinnor och det som skulle behövas idag i vårt världssamhälle.

Att göra motstånd är att skapa - du väljer själv vad du låter dig "indigneras" av - israelernas mur mot Palestina, konsumtionssamhället à la USA, bristen på äldrevård, integrationspolitik eller en svensk -minister som rabblar tomma svar på allvarliga frågor. Eller media som slår upp aningslösa svenska  vildsvinsjägares blessyrer större än revolutionen i Tunisien. Välj något - men gör motstånd. Reagera, agera. Likgiltigheten är den största faran idag.

En 93 år gammal - eller i själen ung - man som delar med sig av sin fortfarande levande och starka känsla för vad som är rätt, vad som gör liv värda att levas. Läs honom! Och gläds, inspireras till ditt personliga motstånd! Sätt några spår...

Skriften går att ladda ner från nätet, skriv bara "Indignez-vous" pdf ! Det är gratis, vill du köpa den kostar den några Euro på bl a Amazon.com.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar